Bolt trekt progressie door in 2e & 3e race van het seizoen

Afgelopen zaterdag stonden de 2e en de 3e race van het seizoen op het programma op een zonovergoten TT Circuit.

Het beloofde toch enigszins een spannende dag te worden, omdat deze week werd besloten om over te stappen naar Bridgestone VO2 racebanden.

S’ochtends omstreeks 09:30 gingen de lichten op groen voor de eerste kwalificatie. Gevoelsmatig verliep de kwalificatie erg slordig en rommelig en kon er absoluut geen goed ritme gevonden worden om echt snelle tijden te zetten. De nieuwe Bridgestone banden voelden daarentegen vanaf het begin erg goed aan en gaven ontzettend veel vertrouwen. Enigszins gefrustreerd kwam ik de pitbox weer binnen , maar bleek dat ik een nieuw PR had gereden van 1.50,1. Totaal tegen het gevoel in, een prima tijd. Startplek: 7.

Race 1:

Bij het uitgaan van het rode licht kwam ik verschrikkelijk slecht van mijn plek. Omdat ik de toeren niet hoog genoeg hield sloeg de motor ‘dood’ en moest ik direct vele plaatsen inleveren bij het ingaan van de haarbocht. Ik kwam in een groep te rijden rond plaats 13-16. Ik wist mezelf na 2 rondes te herpakken en mezelf een weg naar voren te rijden. De een na de andere kon ik binnenhengelen totdat ik het groepje voor plaats 6 t/m 8 in het zicht kreeg. Het lukte me om in de laatste ronde in het wiel te kruipen van Paul Kroeze. Bij het insturen van de laatste ronde was hij in duel met een andere coureur waar ik van wilde profiteren. Ik koos een andere lijn en ging vol op het gas om op de exit hem te kunnen passeren, Paul moest echter uitwijken voor een andere coureur waardoor ik vol achterop Paul reed. Ik kwam in het gras terecht en wist gelukkig de machine overeind te houden. Door dit incident moest ik 2 plaatsen inleveren: P10.

Race 2:

Vlak voor de 2e race kregen we van de wedstrijdleiding te horen dat het een sprintrace zou worden van slechts 6 rondes. Dit was natuurlijk een enorme teleurstelling. Des te belangrijker was nu de start. Ik was ontzettend gebrand op een goed resultaat omdat ik voelde dat er veel meer inzat. Ik was dit keer beter weg en kon direct aansluiting vinden bij de top 8. Hier vocht ik enkele duels uit. Met het mes tussen de tanden probeerde ik mezelf naar voren te rijden. Eenmaal verlost van de duitser Julius Hemme , Henk van Limpt en Elema lag ik op de 5e plek. Ik gaf alles wat ik had en reed (bleek later) 2 seconden per ronde harder dan de jongens in de top 3. Met deze jongens voor me in het zicht trok ik de r1 over de finishstreep. P5. Wat een resultaat!! Het beste resultaat tot nu toe, in wederom een ijzersterke race.

Ik ben tevreden over mijn race ritme , alleen zijn er nog genoeg ontwikkelpunten waardoor ik het mezelf wat makkelijker kan maken in de race. De basisafstelling van de motor hebben we nu goed voor elkaar en dat geeft vertrouwen. Ook de enorme progressie die we dit weekend hebben laten zien met een nieuw PR van 1:48,5 geeft ontzettend veel vertrouwen. Met deze resultaten stijgen we naar een 5e plaats in het kampioenschap! Trots op het team en op het resultaat! Dit smaakt naar meer, veel meer!!